Gyakran felmerülő kérdések

Miért kell a fogyasztási ponton tisztítani a csapvizet?

A nyugati világban a csapvíz általában megfelel a minőségi előírásoknak. Teljes biztonsággal mégsem zárható ki az, hogy a csapvízben olyan élő szervezetek, mérgező anyagok fordulnak elő, melyek betegséget okozhatnak. Például rendkívüli szennyeződés során olyan mikroorganizmusok kerülhetnek a vízbe, mint a rotavírus, E.coli vagy Cryptosporidium. A csapvíz kis mennyiségben tartalmazhat olyan vegyületeket is, mint a gyógyszermaradékok és hormonok. Ezeket a vegyületeket a vízművekben szokásosan alkalmazott víztisztítási technikákkal nem lehet eltávolítani. A baktériumok még jó minőségű vízben is el tudnak szaporodni. Ez nagyon könnyen megtörténhet akkor, ha a víz hosszabb ideig áll, például olyan víz hűtőben, melyet nem használunk túl gyakran, vagy a házi vízvezetékben, ha a lakók hosszabb időre elutaznak.
A másik legáltalánosabb szennyező forrás, maga a vízvezeték hálózat, amelynek belső felületén mindig található biofilm, amiben feldúsulhatnak a szennyezők. Innen később az ivóvízbe kerülnek. Ha ez a hálózat elöregedett, szennyeződést okozhatnak a bekövetkező csőtörések. Sok esetben nehézfémeket találunk a csapvízben a csőhálózat és a házi vízvezetékek kiépítése során használt anyagok beoldódása következtében. Nagy koncentrációban az olyan nehézfémek, mint az ólom és a réz egészségre ártalmasak lehetnek, és professzionális víztisztítókra lehet szükség.

Miért kell a Spectrum szűrőket választanom?

Három komoly érv szól a Spectrum szűrők (termékek) használata mellett, ezek: Ezek a termékek garantáltan biztonságos vizet szolgáltatnak, a szűrő maga jelzi, ha cserélni kell, és ez nagyon egyszerűen elvégezhető. Alább rövid magyarázatot adunk mindhárom ponttal kapcsolatban.
Garantált biztonság
A Spectrum szűrők olyan berendezések, amelyekben a nagy vízművekben kifejlesztett membrán technológiát alkalmazzák a végponti víztisztításban (PUO). Amikor a csapvíz átfolyik a Spectrum szűrőkön, mielőtt felhasználnák a csapvizet, a készülék eltávolítja a vírusokat, a baktériumokat, a klórt, a gyógyszer maradékokat és a nehézfémeket. Ennek következtében a garantáljuk az ön ivóvizének a lehető legmagasabb mértékű biztonságát. 
A szűrő maga jelzi a csere szükségességét ( hibajelző mechanizmus)      
Egy membrán technológiával felszerelt Spectrum patron mindig jó időpontban lesz cserélve, mivel a kimerüléskor a szűrőn való vízátfolyás nagymértékben lecsökken, így jelezve a csere szükségességét. Ez eltér a csak aktívszenet tartalmazó készülékektől, melyeknél a kimerüléskor nincs ilyen nagymértékű nyomáscsökkenés.
Könnyű használat
Mind a szűrők beépítése, mind a cseréjük kivételesen könnyű. A szűrők egy kézi bajonett zárral vannak ellátva, így pillanatok alatt csatlakoztathatók a szűrő fejhez. Amikor a kimerült patront cseréljük két visszacsapó szelep biztosítja a vízáramlás automatikus megszűnését.

Milyen Spectrum patront válasszak?

Attól függően, hogy jelenleg milyen minőségű a csapvíz és milyen minőséget szeretne elérni, két különböző Spectrum szűrő típus közül lehet választani. Ha szükséges, ezeket több szűrőfej összekapcsolásával kombinálni is lehet.

Miért kell ólom mentesíteni az ivóvizet?

Miért van szükség mikroba eltávolító patronra?

A Spectrum mikroba eltávolító patronjával mindezeket a szervezeteket és a vírusokat is nagy hatékonysággal ki tudja szűrni az ivóvízből

Szükség van előszűrőre

Normál körülmények között a Spectrum szűrők nem igényelnek előszűrőt. Mindazonáltal bizonyos helyi körülmények között a Spectrum szűrők nagyon gyorsan eltömődhetnek. Ilyen speciális esetben, amikor a szűrőn nagyon hamar megszűnik a víz átfolyás, szükség lehet előszűrőre annak érdekében, hogy meghosszabbítsuk a Spectrum szűrő élettartamát. Ebben az esetben vegye fel velünk a kapcsolatot.

Mit csináljunk az elhasznált szűrő patronokkal?

A használt Spectrum szűrőket ugyan úgy kezelhetjük, mint bármely más háztartási hulladékot. A szemétégetőkben a használt szűrők energiát szolgáltatnak, mely elektromos árammá alakítható. A használt szűrőt nem lehet tisztítani.(regenerálni)

A Spectrum szűrők minősítve vannak?

A Spectrum szűrők mindegyikét szigorú minőség ellenőrzésnek vetik alá. Részletesebb információ szerepel a megfelelő patron ismertetőjében.

Mi a különbség a mikroszűrés (MF) és az ultraszűrés (UF) között?

Az MF szűrők  és az UF szűrők (ezt használjuk a Spectrum mikroba eltávolító patronokban) struktúrájukban és fizikai tulajdonságukban is különböznek. Az UF szűrők kisebb pórusokkal rendelkeznek, így a vírusokat is visszatartják. Az MF szűrők hosszabb használati idővel és hosszabb ideig tartó áteresztő képességgel rendelkeznek, a pórusai a baktériumokat és az ennél nagyobb méretű élő és élettelen szervezeteket, üledékeket tartjék vissza.

Mi a különbség a mikro/ultra szűrés és a fordított ozmózis (RO) között ?

A fordított ozmózissal az ivóvizet egy membránon át kényszerítjük nagy nyomás segítségével. Az RO membránon csak a víz molekulák jutnak át, ezért a  tisztított víz nem tartalmaz más anyagokat, legyenek azok károsak, vagy amelyek létfontosságúak egészségünk megőrzése szempontjából. Ezért az RO berendezések esetén egy visszsózó egységet kötelező alkalmazni. A mikró/ultraszűrés során a vizet egy szűrőn át szivárogtatjuk. A káros anyagok a szűrőn maradnak, a tisztított víz, amelyik tartalmazza az egészségügyileg fontos anyagokat, áthalad a szűrőn.

Egy másik különbség is van, ha a kevésbé környezetterhelő szűrést és a RO-t összehasonlítjuk. A hálózati nyomás megfelelő nagyságú a szűréshez. Így nem kell elektromos nyomásfokozó ahhoz, hogy átpréseljük a vizet a membránon, nem úgy mint az RO esetén. Az RO esetén legtöbbször nyomásfokozó szivattyúra és tartályra is szükség van. A tartályban könnyen elszaporodhatnak a baktériumok, mivel abban lassan cserélődik ki benne a víz. Az RO készülékekből garantáltan midíg állott vizet fogunk inni! A drága RO készülékek 3l csapvízből állítanak elő 1l ivóvizet, míg a Spectrum szűrőnél nincs vízveszteség, a készülékben a víz csak nagyon rövid ideig tartózkodik, ezért a tisztított víz friss és üdítő.

Hová szereljük be a szűrőpatonokat?

A legegyszerübb megoldás az, ha a cégünk által forgalmazott víztisztító rendszert vásárolunk.. Az uFix rendszer egy tisztított víz vételezésre alkalmas vízcsapot tartalmaz, melyet a mosogató peremére fúrt lyukban rögzíthetünk. A patron a mosogató alá kerül.

Amennyiben nem akarunk víztisztító rendszert vásárolni, egy szűrő fejet kell beépíteni a vízvételi helyre, majd ehhez kell csatlakoztatni a patront. Ajánljuk a két és az egy patronos ufix rendszereinket, melyek a beépítéshez szükséges összes elemet tartalmazzák. A beépítési lehetőségek az alábbi rajzon láthatók: