Kényelmes és biztonságos szűrt csapvíz az otthonában

A vízellátó rendszerekben a mikrobiológiai szennyeződés könnyen bekövetkezhet és az egyszerű fertőtlenítés nem biztosít a végső felhasználó számára kellő védelmet. Az állandó biztonságot a Spectrum termékek garantálják, mert a készülékekben levő cső membrán pórusainak milliárdjai elég kicsinyek ahhoz, hogy visszatartsák a vírusokat, a baktériumokat és a vízben levő más élőlényeket, de elég nagyok ahhoz átengedjék a létfontosságú ásványi anyagokat. A membránjaink egy speciális, ún. FailSafe védelemmel rendelkeznek, amely leállítja a szűrőt, ha lejár a felhasználhatósági idő.

A következő szint az aktívszenes szűrés Az aktívszenet a pórusos struktúrája alkalmassá teszi arra, hogy megkösse az olyan vegyületeket, mint a növényvédőszerek, a gyógyszer maradékok és a nehézfémek, amennyiben jelen vannak az ivóvízben. A Spectrum aktívszén szűrője olyan speciális minőségű aktív szenet tartalmaz, amely nagy hatékonysággal, jelentős mértékben javítja a víz ízét és szagát a felhasználási ponton. Az aktívszén tömb KDF –et (nagy tisztaságú réz-cink ötvözetet is tartalmaz. Ezért a baktériumokat is képes elpusztítani és képes a nehézfémek eltávolítására is.

 A saját igényeinek megfelelően testre szabhatja a Víztisztító rendszerét! A Spectrum uFix egy, a víz hálózathoz könnyen csatlakoztat ható, mosogató alá építhető rendszer. Helyezze el az uFix víz tisztítót a mosogató alatt és csatlakoztassa a tartozékként kapott külön vízcsaphoz! Így lehetősége lesz arra, hogy az uFix csapból tisztított vizet, az eredeti csapból pedig szűretlen vizet nyerjen

A Spectrumazt javasolja, hogy másfél  évente cserélje ki a patront. Az egyedülállóan alkalmazott gyorszár rendszernek köszönhetően ez egy igen egyszerű lépés. A rendszer mindkét oldalon visszacsapó szelepet tartalmaz ezért szükségtelen a főcsap elzárása, a patron eltávolítása során nem fog a víz kicsöpögni.

A szűrt csapvíz- egy gazdaságos és fenntartható megoldás Könnyen megérthetjük, hogy a szűrt csapvíz miért gazdaságos megoldás, ha a palackozott víz árához hasonlítjuk a költségeket. A palackos víz- attól függően, hogy hol és egyszerre mennyit vásárolunk belőle- 50-100 szor annyiba kerül, mint a szűrt csapvíz. Ennek a költségnek a töredékéért (5-8 Ft/l) a Spectrum szűrőkkel olyan vizet állíthatunk elő, amely megfelel a palackozott vizekre vonatkozó előírásoknak, sőt gyakran meg is haladja azokat.

Az Ön gazdasági hasznán kívül vegye figyelembe azt a környezeti hatást is, amely egyre nagyobb gondot jelent világszerte A legtöbb palackozott vizet PET palackban hozzák forgalomba, amelyhez a műanyag millió tonnáit használják fel. Mivel a PET gyártása kőolaj alapú, a palackos víz fogyasztása hozzájárul a kőolaj készletek kimerüléséhez. A palackos vízhez képest a szűrt csapvíz 1/1000-nyi, vagy még kevesebb műanyagot és energiát igényel, ennek megfelelően az ökológiai lábnyoma is sokkal kisebb. Egy palack víz előállításához és értékesítéséhez szükséges energia annyi olajból nyerhető, amennyi a palackot negyed részéig megtöltené. Ugyanennyi csapvíz szűréséhez elegendő egyetlen csepp kőolajnak megfelelő energia!

 A fogyasztási ponton használható víztisztítóink jól reprezentálják a törekvéseinket: elegáns, fejlett technológiájú, speciálisan erre a célra kifejlesztett termékekkel segíteni a lakosság csapvíz fogyasztását. Magyarországon forgalmazza: Jó Ivóvíz Kft.

A szűrt csapvíz és a palackos víz összehasonlítása :

  • Egyforma, vagy jobb minőség
  • Sokkal gazdaságosabb
  • Fenntarthatóbb, nincs hulladék
  • Nem kell a nehéz palackokat cipelnünk

Miért szűrjük az ivóvizet?:

  • mert biztonságot jelent
  • mert jobb ízű
  • mert egészségesebb